Отборът на Челси разби Евертън с 6:0 в двубой от 33-ия кръг

...
Отборът на Челси разби Евертън с 6:0 в двубой от 33-ия кръг
Коментари Харесай

Блестящ Коул Палмър наниза четири гола на Евертън при разгромна победа на Челси

Отборът на Челси разруши Евертън с  6:0  в дуел от 33-ия кръг на Висшата лига. В рамките на 29 минути Коул Палмър означи хеттрик, а в края на първата част и Нико Джаксън добави едно попадение. През второто полувреме Коул Палмър съумя да вкара още един гол от дузпа, с който оформи крайния резултат.

По този метод 21-годишният англичанин изравни Ерлинг Халанд с 20 гола на върха на голмайсторската ранглиста в британския шампионат. Голмайсторът на лондончани усъвършенства и друго достижение - той се трансформира в първия състезател в историята на Челси, който вкарава в седем следващи мача от британското състезание на " Стамфорд Бридж ".

Тимът, воден от Маурисио Почетино, остава на точка от осмия Уест Хем, събирайки актив от 47 пункта. " Карамелите " пък са на 16-о място с 27 точки, с две пред Лутън, който е 18-и и в зоната на изпадащите.

В 10-ата минута Бето пропиля страхотна опция. Шеймъс Коулман получи в наказателното поле, след което пусна прострелно подаване, което Бето засече. Той обаче не съумя да насочи топката в опразнената врата, вместо това тя прелетя над напречната греда.

Три минути по-късно Коул Палмър показва изумителна техника и комбинира с Нико Джаксън, след което приключи с изстрел с левия си крайник. Пикфорд не съумя да стигне до топката в долния му десен ъгъл и по този начин Челси поведе с 1:0.

В 16-ата минута пък Палмър изненада с пропуск на празна врата. Ситуацията приличаше на тази на Бето преди минути. Мадуеке нахлуи и подаде паралелно на голлинията, при което голмайстора за домакините върхлетя топката, само че тя се удари в тялото му и не влезе в мрежата. 

Две минути по-късно той се реваншира с втори гол във вратата на " карамелите ". Лондончани комбинираха чудесно, Мудрик откри Нико Джаксън, който шутира, а Пикфорд избави. След това обаче до кълбото стигна точно Коул Палмър, който с глава вкара за 2:0.

Коул Палмър оформи своя хеттрик в 29-ата минута на срещата и то след груба неточност на Джордан Пикфорд. Стражът на Евертън излезе напред и сбърка с паса си, подарявайки топката на 21-годишния британски футболист, който от отдалеченост прати топката във вратата на гостите с прехвърлящ удар.

В 35-ата минута Бето съумя да преодолее Петрович с удар с глава, откакто засече хубаво центриране. Веднага обаче последва сигнал за засада, а повторенията убедиха, че играчът на гостите бе в нередовна засада. Така голът бе анулиран.

Три минути преди края на първата част Дуайт МакНийл опита нещо забавно от корнер. Изпълнението му се трансформира в пряк удар, само че Петрович внимаваше и мазета топката над напречната си греда. Последва още един ъглов удар, само че не и нова заплаха пред стража на домакините.

В 44-ата минута Бето още веднъж получи пас в противниковото наказателно, само че не съумя да нанесе задоволително добър удар. Неговият шут се оказа слаб и не затрудни по никакъв метод стража на Челси. Минутка по-късно Джаксън пое с тил към вратата, съумя да се завърти и да приключи с десния си крайник около безпомощния Пикфорд. 

В продълженията на първото полувреме Амаду Онана се извиси над всички и стреля с глава при центриране от корнер, само че топката мина настрана от задачата. 

Шон Дайш реагира с няколко промени на почивката. В 50-ата минута Брантауйт засече центриране на далечната греда. Неговият удар с глава обаче не бе прецизен.

Четири минути по-късно Челси се впусна в контраофанзива, Михайло Мудрик съумя да изведе Коул Палмър лице в лице със стража на гостите. Английският футболист обаче не съумя да преодолее Пикфорд този път. 

В 64-ата минута Коул Палмър получи късмет да извърши дузпа, макар че негови съотборници желаеха да бият, въпреки всичко титулярният реализатор взе топката и бе прецизен от бялата точка за 5:0.

Десет минути по-късно удар на Михайло Мудрик по земя попадна в средата на вратата и Пикфорд улови. В 80-ата минута пък Коул Палмър напусна игра под овациите на " Стамфорд Бридж ".

В продълженията 20-годишният Алфи Гилкрист вкара, откакто се появи в игра единствено няколко минути преди този момент. До гола му се стигна след пробив и удар на Бен Чилуел. Пикфорд избави, само че топката се озова в младока, който не сбърка и означи за 6:0.

FT / Челси - Евертън 6:0

1:0 Коул Палмър 13'

2:0 Коул Палмър 18'

3:0 Коул Палмър 29'

4:0 Николас Джаксън 45'

5:0 Коул Палмър 64'

6:0 Алфи Гилкрист 90+1'

Съставите на двата тима:

Челси: 28. Петрович, 27. Густо, 6. Силва, 14. Чалоба, 3. Кукурея, 25. Кайседо, 23. Галахър, 20. Палмър, 10. Мудрик, 11. Мадуеке, 15. Джаксън

Евертън: 1. Пикфорд, 19. Миколенко, 32. Брантуейт, 6. Тарковски, 23. Коулман, 18. Йънг, 37. Гарнър, 8. Онана, 7. МакНийл, 16. Дукуре, 14. Бето

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР